Menu

Literatuur

De Vrienden Republiek – Joep Dohmen
Vier jaar lang waren twee journalisten van De Limburger, Joep Dohmen en Henk Langenberg, bezig met corruptie in Limburg. Hun onderzoek leidde tot heel wat: ontslagen van burgemeesters, wethouders en hoge ambtenaren, strafzaken, woede bij de kreukbaren, voldoening bij de onkreukbaren, arresten over het recht van de pers om bronnen geheim te houden, de Prijs voor de Dagbladjournalistiek 1993 voor de twee journalisten. Opvolger de Vrienden Reunie is ook een aanrader !

Het land moet bestuurd worden – Wim Voermans
Goed boek van Wim Voermans. Een nieuwe regentencultuur, wat betekent dit voor de kwaliteit van bestuur en wat doet dit met ons gemeenschapsgeld?

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
Mooi en realistisch boek van Rutger. Je hoeft alleen maar te bepalen of je een deugniet of deugwel wilt zijn.

Een nieuw sociaal contract – Pieter Omtzigt

Ethiek & integriteitszorg – Caroline Raat ( Lees alles over de Dirty Dozen om te snappen over bedorven organisaties/netwerken in en rondom de overheid. Maar ook om het tegenovergestelde tot je te nemen, specifieke kenmerken van integere organisaties. )  Dit boek is bedoelt voor de overheidsjurist maar ik zou het iedereen adviseren die interesse heeft in het thema integriteit ! 

Netwerk corruptie onderzoek van Willeke Slingerland  
Gesloten bestuursnetwerken spelen elkaar de bal toe. Van hoog tot laag, van landelijk tot lokaal, overal speelt ‘netwerk corruptie’.

Focus – Transparency.nl

Bestuursrecht

Eerlijk zakendoen – zonder corruptie – Rijksoverheid.nl