Menu
Autoriteit / Nieuws

Renske

Interessant interview met Renske Leijten – Volzin

Enkele van haar uitspraken in het interview.

In politiek Den Haag en in de ambtenarij bespeur ik soms arrogantie en laatdunkendheid over andere sociale groepen, mensen die ze in het dagelijks leven nooit tegenkomen.

Veel Haagse journalisten zijn deel van de kaste die neerkijkt op gewone mensen. Ze brengen vooral de politieke spelletjes onder de Haagse kaasstolp in beeld, maar zonder kennis van de samenleving. Vaak laten ze zich gebruiken door mee te doen aan frames.

Dat zal voor veel journalisten zo zijn Renske, echter is er ook een tegenbeweging. Kijk eens goed naar de artikelen van FTM van Eric en collega’s. Als je het over goede journalistiek hebt !

Renske Leijten is 1 van die pure powervrouwen waar ik erg tegen opkijk. Wat een power , wat een natuurlijke autoriteit, daar kun je er niet genoeg van hebben ! Wat zou de wereld anders zijn, voor veel mensen,  met haar als MP ( bijvoorbeeld ) .

Respect voor tweede kamer lid – Renske. – Politieke partij van Renske is de SP 

Update : Renske is helaas even uit beeld, ten minste uit beeld in de landelijke politiek. Wie weet zien we deze powervrouw nog wel eens terug, zou een goede minister zijn bij de nieuwe partij van Pieter Omtzigt