Menu
Nieuws

De week van de leugen

 

In mijn eigen regio heb ik van de week weer live mogen meemaken hoe bestuurders liegen en bedriegen en mensen aanzetten tot het nemen van politiek gemotiveerde beslissingen. Alleen het eigenbelang , het aanzien telt , koste wat het kost. Word vervolg overigens …

Was het vorige week de week van integriteit dan zou ik dan deze week , de week van de leugen noemen. Mede ook omdat je bedolven word met berichten over liegende en bedriegende, volgens RTL ook zakkenvullende en frauderende bestuurders . Daaruit bestaat het bestuur in Nederland. Op landelijk, gemeentelijk en provinciaal niveau? Is het overal van dit niveau ?

Ten minste dat is wat ik lees in een artikel van het RTL, dat is toch goede journalistiek ?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5271643/nieuwe-kabinet-rutte-iv-rutte-en-ministers-zakkenvullers-en

Dat liegen en bedriegen een specialiteit is van onze regenten clubjes vertelde notabene Emile Roemer afgelopen zondag nog bij Rick Nieman. ( terugkijken ? 12 dec 2021 / npo 1 ) Emile Roemer is de nieuwe gouverneur van de provincie Limburg waar men van zegt dat het van hoog tot laag de meest corrupte provincie is op bestuurlijk niveau. Nu ben ik het eens met Emile Roemer ( (k)prachtige man ) uitspraak afgelopen zondag bij Rick Nieman.

‘Als je de loep op elke andere provincie dan Limburg legd, zeg onze eigen de provincie gelderland, dan vind je net zoveel foute zaken tegenkomt als in Limburg. Is nogal een uitspraak.

Nu heb ik zelf het boek van Joup Dohmen gelezen , de Vriendenrepubliek, dat zorgde ervoor dat het hele bestuur van de provincie Limburg naar huis kon en veel prominente bestuurders vervolgd werden. De meesten hebben trouwens al weer een leuke bestuurlijke baan ergens, zo gaat dat. Net of besturen iets voor een speciaal clubje is, het een soort van vak is, nou ik ben bij de overheid nog nooit een vakbekwame bestuurder tegengekomen. Dat komt ook omdat ik er graag heel ver vandaan blijft van die wereld.

Het hele probleem in Nederland, met bestuur, is volgens mij het gebrek aan tegenmacht en echte straffen als men zich vermaakt met machtsmisbruik. En als je een soort van baantjesmachine bent is dat erg slecht voor het niveau en de uitvoering van beleid. Als straf is er als het eens fout gaat direct een leuk nieuw baantje ergens. meer hierover op Regentencultuur.nl

Ik lees 9 December op twitter een stukje tekst van Pieter Omtzigt.

Ik vroeg: er zijn 13 wetten overtreden, er is gelogen bij de rechter, de raad van state, er zijn kinderen uit huis geplaatst, ouders uit huis gezet, er wordt 5 miljard compensatie betaald.
Maar: er kan niet gezegd worden of er ten minste EEN ambtenaar een berisping gekregen heeft … sterker nog verschillende betrokken ambtenaren hebben ondertussen promotie gemaakt!

Dat is 1 van de problemen, wat is dat voor domme actie om ambtenaren iets van onschendbaarheid te geven. Juist dat maakt het dat ambtenaren verschrikkelijke dingen gaan doen. Geef wie dan ook een soort briefje waarmee je je van alles kunt vrijwaren, dan ga je rare dingen doen.

Dus nieuwe regering, ik heb het Lousewiese van de Laan al geadviseerd, een ministerie van corruptie en belangenverstrengeling die zich voornamelijk richt op de eigen overheid zou heel veel problemen oplossen en in de toekomst voor zijn.

Dus begin eens aan je eigen logge organisatie die niet eens verantwoording hoeft af te leggen voor het verpesten van (tien)duizenden levens in Nederland. Lekker achter de regels blijven verstoppen. Wat een wereld.