Menu
Nieuws

Engelen bestaan niet

Omdat er zoveel reuring geweest is en nog steeds is over Joep Dohmen en de Limburger heb ik er maar een aparte pagina aan gewijd.

Het boek De vrienden republiek van Joep Dohmen Limburgse kringen en het recente aftreden van de hele bovenkant van het provincie bestuur in Limburg. In 1 ruk gelezen, knap werk van de journalisten, en dan zal het nog maar een fractie zijn van wat er zich in deze , destijds , CDA,  provincie afspeelde. Nog niet zolang geleden vertelde het prachtmens en de nieuwe gouverneur van de provincie Limburg, Emile Roemer ( goede kerel ) ,bij Rick Nieman  , ‘Als je de loep op elke andere provincie in Nederland legt, zie je precies dezelfde belangenverstrengeling en corruptie als in Limburg’.

Er kwam niet veel later het onderzoek : Engelen bestaan niet en er is nu zelfs een site een site Meldpunt onwaarheden Joep Dohmen. We houden het in de gaten. Als Joep wel gelijk heeft en je hebt nog meer verhalen over niet integere bestuurders, Emile heeft een officieel meldpunt in leven geroepen. Meldpunt – Externe adviseur Integriteit: mevrouw M.A.E. Baggen, ex­ter­n­ad­vi­seur@prvlim­burg.nl,  telefoon 00 31 6 526 75 789.  Je kunt zelfs anoniem een melding doorgeven, hoe dit werkt is me nog niet helemaal duidelijk.

In een nieuw boek ‘de vriendenreunie‘  kijkt Joep Dohmen of er iets verandert is in Limburg waar na zijn boek de Vriendenrepubliek, Burgemeesters, wethouders en ambtenaren het veld moesten ruimen en werden veroordeeld. Lees ook enkele van zijn artikelen over integriteit !

Een onzinnige analyse en beneden alle peil.” Die kwalificatie geeft hoogleraar Klaartje Peters aan de analyse in het rapport over de Limburgse bestuurscultuur. “Een gemiste kans.”

Willeke noemt het netwerk corruptie wat ik persoonlijk erg goed gekozen vind.

In de Volkskrant verscheen er 11 Maart 2022 een artikel van Kustaw Bessems over netwerk corruptie.

Een onderzoek van Willeke Slingerland