Menu
Off the record

Corruptie

Zomaar wat recente artikelen.

Europarlementariërs die zichzelf verrijken.

Indrukwekkende journalistiek van Kim van Keken en Eric Smit, van Follow the Money, over de voormalige partijvoorzitter van de VVD, die voor een schijntje eigenaar werd van een florerend miljoenen bedrijf – De Facultatieve

Het boek De vrienden republiek van Joep Dohmen Limburgse kringen en het recente aftreden van de hele bovenkant van het provincie bestuur in Limburg. In 1 ruk gelezen, knap werk van de journalisten, en dan zal het nog maar een fractie zijn van wat er zich in deze , destijds , CDA,  provincie afspeelde. Nog niet zolang geleden vertelde het prachtmens en de nieuwe gouverneur van de provincie Limburg, Emile Roemer ( goede kerel ) ,bij Rick Nieman  , ‘Als je de loep op elke andere provincie in Nederland legt, zie je precies dezelfde belangenverstrengeling en corruptie als in Limburg’.   

Er kwam niet veel later het onderzoek : Engelen bestaan niet en er is nu zelfs een site een site Meldpunt onwaarheden Joep Dohmen. We houden het in de gaten. Als Joep wel gelijk heeft en je hebt nog meer verhalen over niet integere bestuurders, Emile heeft een officieel meldpunt in leven geroepen. Meldpunt – Externe adviseur Integriteit: mevrouw M.A.E. Baggen, ex­ter­n­ad­vi­seur@prvlim­burg.nl,  telefoon 00 31 6 526 75 789.  Je kunt zelfs anoniem een melding doorgeven, hoe dit werkt is me nog niet helemaal duidelijk.

Dat het niet ongevaarlijk is onderzoeksjournalist te zijn, lees je in dit artikel over’ een Grieks drama.

Van corruptie in Malta naar de bananenrepubliek Nederland. Tegenwerken, liegen , draaien, zelfverrijking, je vind het in alle bestuurslagen. Al helemaal als je kritisch bent tov de zittende macht. Heel soms staat er iemand op die koste wat het kost doet waar hij voor aangenomen is, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Ik heb zijn boek net uit , een nieuw sociaal contract, Pieter Omtzigt, een echte moderne held, wat mij betref

Wat minder recent, wel interessant om nog eens te bekijken. De jacht op corruptie van Andere tijden, 15 December 2013, duur 30 minuten.

Corruptie.nl