Menu
Off the record

Machtsspel

Als je zo vanaf de zijlijn kijkt naar de zittende macht dan is het net een soort van Game of Thrones. Een spel dat elke 4 jaar opnieuw gespeelt word in Nederland .

Hoe speel je dit spel het beste ? Volgens mij gewoon door enigszins normaal te blijven en te laten zien, met hard werken, dat je met volle inzet aan het werk bent.

Als je het dan hebt over natuurlijke autoriteit!

Onze MP doet goed werk voor de Vvd, gaat op zijn fiets naar zijn werk gaat , oude auto en gaat helemaal op in het MP zijn. Daar moet je wel respect voor hebben, alleen niet iedereen bij de Vvd heeft een heel sociale inborst. Ik zie toch veel Vvd bestuurders die vooral met hun eigen imago bezig zijn, hun eigen belangen en die van hun netwerk. Wel respect dus voor Rutte.

Veel respect  voor Pieter en zijn collega Renske. Ik heb het boek van Pieter, ‘Een nieuw sociaal contract’, gelezen.

Als je het over autoriteiten hebt zeg, dan zijn dit wel 3  persoonlijkheden !

Dus het is niet allemaal kommer en kwel maar dat zaken moeten veranderen met name bij de vastgeroeste ( ambtelijke ) organisaties die bestuurders zou moeten ondersteunen staat wel vast. Afscheid nemen van de vele adviesbureaus van ex bestuurders. Inzetten op hoogwaardige vakmensen zou mijn keuze zijn. Want juist daar , de ‘ondersteunende’ wereld word ook heel actief meegespeeld in het machtsspel. Zonder enige vorm van sanctie krijg je ook dat men daar vanzelf gaat valsspelen.