Menu
Autoriteit / Nieuws

Natuurlijke autoriteit

Soms is autoriteit vanzelfsprekend, zoals de bovenstaande foto geen uitleg nodig heeft. Een ander soort van autoriteit vind je bij je ouders, je leraar, verpleegkundige, arts, politieagent, brandweerman , succesvolle ondernemers.

Sommige mensen hebben een natuurlijke autoriteit of hebben autoriteit verkregen doordat ze doorzettingsvermogen getoond hebben of ergens echt voor staan.
Ze stralen zelfvertrouwen uit, zijn fit hebben een prettige persoonlijkheid en weten je mee te nemen in hun enthousiasme. De leiderschapsstijl is aangenaam en duidelijk. Ze geven energie, ipv dat ze het nemen. Deze natuurlijke autoriteit zorgt ervoor dat zaken op gang komen, kartrekkers bij uitstek, die hun eigen koers varen. Deze autoriteit zorgt voor succes , the sky is the limit. 

Macht

Iets anders dan natuurlijke autoriteit is macht. Het is meer dan actueel momenteel, macht bij enkelen en het gebrek aan tegenmacht. Met name in natuurlijke autoriteiten en machtsverhoudingen in bestuurlijke kringen heb ik interesse. Wat leuk is aan deze speurtocht naar autoriteit en inzicht in machtsverhoudingen is dat je echt inspirerende mensen tegenkomt.

Uitschot kom je helaas ook vaak tegen, maar het is dus zeker niet overal kommer en kwel, in tegendeel.